Σε μαρασμό οδηγείται ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης

Σε μαρασμό οδηγείται ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης

Αρ. Πρωτ. 16131/11.05.2011

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης (ΟΦΘ), ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα ναυταθλητικά σωματεία, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδηγείται σταδιακά σε μαρασμό. Ο ΟΦΘ ιδρύθηκε το 1946 και ασχολείται πιστά με την κωπηλασία και την ιστιοπλοΐα εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα, έχει τμήμα καταδύσεων, ενώ η υδατοσφαίριση και η κολύμβηση έχουν αναδείξει πολλούς ταλαντούχους αθλητές, που έφτασαν έως και τις εθνικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα, όμως, κινδυνεύει σημαντικά και θα αναγκαστεί  να συρρικνώσει τις δραστηριότητες όλων των τμημάτων, αναστέλλοντας ακόμη και ορισμένα εξ΄ αυτών.

Η φορολόγηση κυρίως δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του σωματείου, το οποίο αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στα έξοδά του, στα ενοίκια που καταβάλλει και στα παράβολα για τη διεξαγωγή αγώνων. Οι δυσλειτουργίες, που έχουν παρουσιαστεί οδηγούν σε μαρασμό το ιστορικό σωματείο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν να αθλούνται εκατοντάδες παιδιά. Οφείλει, το αρμόδιο Υπουργείο να ανταποκριθεί στα αιτήματα της διοίκησης, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του σωματείου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί σε μαρασμό ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης;

Απάντηση Υπουργείου